Forlater Bequia snart.

Da er det på snart på tide å flytte på seg. Vi må få Frank til en flyplass, og vi har bestemt at vi seiler nordover igjen til St.Lucia. Frank har bestilt billett på nyttårsaften, og tar av fra karibien noen timer etter at dere i Norge har skutt opp rakettene. Da er vi igjen alene, og vil trolig seile sørover igjen med det første, mulig vi tar en liten teknisk stopp i Rodney Bay på St.Lucia først. Vi har div småting å fikse på båten. I går var vi veldig flinke; et langt opphold på stranda med bading, soling og sandslott bygging. Skiftet 3 spiler i storseilet,en spile i lazy baggen,  fikset et tett toalett, pusset og vasket litt. Forige kveld gikk vi tur på bryggene, det var rolig i vannet, men en større bølge slo plutselig inn over kaia og dusjet mamma og BR. Da kom det spontant fra Baard Robert : » dette hadde jeg virkelig ikke forventet» denne komentaren måtte vi voksene le av, og vi deler den derfor med dere. Akkurat nå sitter vi på resturant og surfer, guttene har fått egg og bacon samt cola.  Ca. 40 nok, for egg og bacon. Det er forholdsvis dyrt her (norske priser) . Vi må le litt når vi ser på fergene som ligger her , alle har selvfølgelig lokale navn og flotte farger, men formen minner jo litt om -70 tallets ferger i Norge.  Og når man tar en nærmere titt finner man gamle overmalte navn, og de er ikke særlig karibiske. Fedje,Haram, Tromsø, Andøyferja, Aalesund dvs. alle båtene er gamle norske ferger, den ene som jeg ikke husker navnet på i skrivende stund, er nok fra Fosen Traffikklag, og jeg har nok tatt den på overfarten til Hitra for 30-40 år siden. Lokalbefolkningen ler når vi sier vi  er på en norsk seilbåt, » her er alle båter norske» sier de med et smil og tenker på fergene. Vi kan ikke klage på været, ligger på rundt 30 grader, men konstant vind, (trade winds som brakte oss over atlanterhavet) gjør at vi ikke merker varmen så mye. Varmen er nok værst nede i båten om natta, når vi skal sove. Ei og anna regnskur har vi også, da samler vi regnvann i bøtter og kar, for å ha til klesvask og kropsvask. Vann er mangelvare her , og vi samler det vi kan. (idag tidlig 0600 mistet skipperen ei bøtte på havet, det medførte dykke jobb før frokost)  Nå blir det Egg og Bacon på pappa og Frank også!

Skip ohoi!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Er du en datamaskin? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.