Tilbake til kalde og vindfulle Norge, det ble Ålesund.

Ålesund,Norge…….. pappa var først oppe og sprang på Bunnpris mens John Kenneth dekket til frokost i dag. Knekkebrød, grovbrød, kaviar, rekesalat og brunost, det ble en lang og deilig frokost.
Norge verdens beste land å bo i! Ja det sier FN så da er det vel sant da? Vel vi er vel ikke direkte uenig, men disse statistikkene teller ikke regnskurer og kuling. Vi ble mottatt på verst tenkelig vis da vi så land ved Stadt. (Stadt er jo regnet som en av verdens verste havområder, og det er ikke uten grunn at det skal brukes kr. 1 000 000 000,00 på å lage en tunell forbi for skipstrafikken)
Stiv kuling, med sterk kuling i kastene møtte oss klokka 1200 tirsdag 11/8 da vi var vel 40 NM sør-øst av Stadt. Værmeldingen sa det skulle spakne fra klokka 1600, så vi revet seil til vi bare hadde klossrevet storseil igjen(minst mulig seilføring). Vi ville ta ned farten for å få mindre vind ved landkjenning. Men klokken 1600 økte bare vinden på og vi nærmet oss land i 4-5 meters bølger som brøt på toppen. Det gikk selvfølgelig bra, selv om dette været er det verste vi har hatt på våre 3 år på sjøen. Vi karret oss innaskjærs og motor seilte opp til Ålesund i tykk skodde og regn, og la til kai klokken 2300. Mamma sier at det er første gang at hun har vært litt redd(pappa og båten har nok prøvd slikt vær før,men synes heller ikke det er moro), men skrekk varer ikke evig, det gjør anger. Og vi angrer ingenting……….. Og guttene? Hvordan tok de styggværet? De lå under ei dyne med nesene trykket opp i DVD spilleren å så på film. At mamma og pappa begge var på vakt, at de iførte seg redningsvester og sikkringseler tok de ikke så tungt. De kom opp da det roet seg og spurte om det hadde vært ille? Alle tre stoler 100% på båten og mamma/pappa og bare det betaler turen.
Turen fra Lerwick gikk i feiende fart, god vind(frisk bris) og snill sjø. Vi la turen gjennom Statfjordfeltet, for å studere farfars arbeidsplass. Farfar har ca. 20 år på Statfjord A, og selv om klokka var 0230 og bare pappa var våken, ble det fort folksomt på dekk. Mamma og Thor kom opp og så på plattformen som lyste opp som en middels by da vi passerte på nært hold. Vi gikk mellom Statfjord A og Statfjord C, før vi stilte siktet på Ålesund. Vi hadde for det meste oppholdsvær, og ikke frøs vi så veldig heller.
Nå har vi alle vært og fått oss en varm dusj, klærne er tørket(vi har alt for lite klær for slik seiling, og har knappest til å bytte hvis vi blir våte). Vi tror vi fortsetter i kveldingen, men håper på lettere vær og litt mindre vind før vi starter. Men uansett avgang fra Ålesund så har vi nå beregnet å ankomme småbåthavna på Stjørdal klokken 1730 på fredag ettermiddag 14/8. Det betyr at vi må passere Munkholmen ca. klokken 1430. Vi håper på fin vind og at vi kan gå for fulle seil innover Malvik landet mot Stjørdal. Vi gru gleder oss til å komme» hjem», og håper noen av våre lesere, venner og kjente tar seg tid til å ta i mot oss. Vi skal prøve å rydde litt, slik at alle som kommer,og har lyst til det kan få komme om bord i en ekte jordomseiler.
Hilsen alle oss i Pliosauren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Er du en datamaskin? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.