The Baths. BVI

Pliosauren utenfor The Baths.

Pliosauren utenfor The Baths.

Først må vi bare legge oss flate for The Fireball Full Moon Party i Trellis Bay! God mat og enda bedre underholdning………………………… Mamma og Thor utropte dette til turens hittil største opplevelse, og de fikk ingen store protester fra resten av mannskapet. Mat/drikke akkompagnert av tinn drums. (stål trommer). Så levende musikk, dans og brennende skulpturer og ildkuler. Alt under en praktfull fullmåne. Avslutningen kom med dansere på 2 meter høye stylter, der 2 av de løftet Thor opp og danset med han, mens han hang langt over bakken. (her var vår fotograf dessverre ikke forberedt). De voksene avsluttet måltidet med den lokale drinken «Bush Walker» , og vi tror den fort kunne blitt til «Bush Sleeper» hvis vi hadde tatt et par til! Dette fora deler ikke ut terning kast, men dette var særdeles morsomt for store og små.

The Bats.

På sydspissen av Virgin Gorda ligger The Bats. Et område med flere små fine badestrender, mellom store klipper og blokker av granitt. Mellom strendene er det laget gangveier/stier. Disse går mellom eller under de store steinblokkene. Å krype inn under ei granittblokk på kanskje 30m i diameter gir en spesiell følelse. Og når du midt under blokkene kommer til en kritthvit badestrand, med begrenset dagslys fra noen små sprekker mellom steinene, ja da rekker dessverre ord ikke til. Havet har formet de underligste formasjoner og man kan bare slippe fantasien løs. Guttene fant en stor hodeskalle (med litt hjelp fra pappa) den var så stor at det gikk en gutt i hvert øye, mens den minste gutten fikk plass i nesen. Vår nesten friske mamma krøp og klatret igjennom grottene og hadde ikke tid til å kjenne etter smerter og sting. Vi har vel aldri tatt SÅ mange bilder på så kort tid! Dette var nok ikke noe særlig dårligere enn fullmånefesten, så dette har vært noen fantastiske dager. I går kom også den svenske «barnebåten» CU@sea , og la seg ved siden av oss. De var med å feiret gebursdagen til Jonas, på Dominica for en mnd. siden.  Vi snakket litt med de, og de ventet nå bare på et vær vindu for å sette kursen nordover mot Bermuda og Sverige. Vi ønsket de god tur hjem.

Tilbake til den ubehagelige virkelighet.

I dag er det( kontordag), selvangivelse, sykehusregninger , forsikringsoppgjør og økonomi. Vi slipper ikke unna det norske byråkratiet her heller 🙂

Guttene i en hodeskalle?

Guttene i en hodeskalle?

. Men vi står hain av. Godt hjulpet av flinke regnskapsfolk på Svalbard. Spesiell takk til deg Asle, vi vet du følger oss også på nett. Mens pappa har kontordag, jobber resten med skole. (mamma har en sjokoladekake i ovnen)  Så det blir nok nystekt sjokoladekake på alle, før vi drar på land for å finne «nett».

Her på BVI, er det ikke så mange eventyrere som lengre sør. Her er nok 50% av båtene utleiebåter med kritthvitt mannskap på et par ukers ferie. De fleste utleiebåtene fører stars and stripes og sjømannskapet er nok noe begrenset.(ref .grunnstøtinger i forrige innlegg) Her er også mange katamaraner uten seil og mast! Vi tipper det er amerikanere uten peiling på seiling, som er på «seil ferie» i Karibien.  Nå er kaka ferdig og vi har 1000 nye plasser å besøke, så nå må redaktøren ta en pause.

Sitter på nettet og publiserer dette, da vi ser at en kjenning er savnet! Lady Domina er savnet på vei hjem til Norge fra karibien. Vi møtte skipperen første gang i Secret harbour på Grenada, så traff vi han igjen på Les Saintes og til sist så vi båten i Little Bay på Monteserrat. Dette er en stor, delvis hjemmelaget stålbåt. Han hadde noen motorproblemer (oljelekkasjer) og ikke noe storseil, dette kan for håpentlig vis forklare at de er forsinket. Vi krysser fingrene for de og håper de kommer til rette snart.

 

2 Responses to The Baths. BVI

 • Kristin Woxholth says:

  Hallois til dere alle sammen! Kjempemoro å følge med dere på det som høres ut til å være en helt fantastisk reise!! Du publiserer morsom og interessant lesning, Bård,- fortsett gjerne med det 🙂

  Selv om klimaet og aktivitetene høres HERRRRLIG ut der dere er, må jeg innrømme at også midnattsola nytes til sitt fulle her oppe for tiden. Det gjør godt etter lang vinter, og plutselig er det ikke sååå nøye med restriktive leggetider osv. Jeg tror vi alle kjenner på den ekstra energibooster’n som sola er 🙂

  Du må hilse så mye til Lerma og de tre små. Dere er alle savnet her oppe, og guttene omtales fortsatt hyppig. Nyt fine og innholdsrike dager! Spesiell hilsen fra Sander til B-R.

  • Bard says:

   Hei!
   Takk for hyggelig hilsen, og det er morsomt å få skryt for skrivingen. Vi bruker mye tid og penger på sida vår så det er bra at dere synnes det er vært å ta en tur innom i ny og ne. Vi hilser så mye tilbake til dere alle andre kjente i Longyearbyen og til barna i Kullungen spesielt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Er du en datamaskin? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.