Daily Archives: mai 24, 2015

Lossing i morgen mandag?

Klokka er 1800 her og det er søndag kveld. Vi ser på nettet av MV Lena J er en halv time fra  Fethiye , og da tror vi på lossing fra i morgen tidlig. Rekkefølge og fart vet vi ingenting om nå, men vi har gode forhåpninger om at vi har Pliosauren i hende i morgen ettermiddag. I dag lå vi lenge, etter en kveld med rødvin/lørdagsgodt og MPG til langt på natt i går. Bare Thor og mamma fikk med seg resultatet, at Norge ikke vant lever vi godt med. Men at svenskene vant, ja den er verre å svelge.

I går var vi på fottur oppe i fjellet å så på gamle katakomber, som var huggen inn i fjellsiden. Pappa hadde lest seg litt opp på forhånd, og det ble litt geologi/historie og religionsundervisning der oppe i fjellsiden på matrosene. Da vi kom til selve konstruksjonen, beskrev pappa arbeidene etter beste evne. Stilaser og plattformer , verktøy og metoder og til slutt ble det gjettekonkuranse på hvor gamle disse katakombene var uten at tippingen kan sies å ha vært særlig presis. Men pappa hadde svaret, disse er 2400 år gamle………. Da kom de kjapt fra John Kenneth «pappa tror du Røde Robert har vært her?».

Røde Robert er nok en levende legende i bergverk , men at han hadde vært her å hugget i fjellet på den tiden, ja det ble vi enige om at det var lite sannsynlig. Men umulig er det kanskje ikke, med den karen. John Kenneth var vel 3 år da vi forlot Svalbard, og likevel falt tankene på Røde Robert………

I dag har det vært lekeplass,skole og kebab middag, vi gleder oss til å spise frokost i morgen tidlig oppe på taket her, da ligger nok Lena J og båtenvår ute på bukta her. Og vi har også fått lagt av ny autopilot hos en lokal forhandler i nærheten her, og håper de har tid til å bytte den ganske kjapt når vi bare har skuta på vannet.

Plutselig tilbake.