Daily Archives: april 27, 2015

Phuket Thailand og Langkawi Malaysia på øyhopping.

 

Mamma og guttene på Langkawi.

Mamma og guttene på Langkawi.

Mandag 27/4-2015, 0800 lokal tid. Vi ligger nå i Chalong Bay på Ko Phuket for femte gang. Det er blitt mye frem og tilbake her. Ikke minst med dato for skipingen av båten. Da vi dro fra Singapore var det 15/4 som var datoen, og vi «stresset» opp til Phuket og mistet dermed muligheten til å stoppe i Malaysia på vei oppover hit. Siden har det stadig blitt nye datoer og nye fraktebåter. En stund var datoen 11/5 og ukjent frakteskip. I skrivende stund heter båten MV Lena J , og skal ankomme hit den 29/4, altså om to dager………………..

Så i mellomtiden har vi seilt rundt i området her, badet, snorklet, hatt god skole, spist og drukket på «turist plasser» og vedlikeholdt båt. (Carsten, pappa måtte knekke slanger igjen, han sa det var dieselslangene?) Vi har besøkt: Ko Rang Yai, Ko Nakha Yai, Ko Phiphi Don (Phiphi Island, hvor så mange omkom i tsunami julen 2007), Ko Phraya Nak, Ko Lipe og Ko Rok Nok. Her har vært mange fine plasser, men etter å ha hatt hele Stillehavet nærmest for oss selv i et år (sammen med et hyggelig svensk ektepar), blir dette for bråkete for oss. Og det er heller ingen rev, koraller eller strender som er i nærheten av hva vi har sett før så sånn sett er det en nedtur. Vi ble vel spesielt skuffet over den berømte Phiphi Island. Når 150-200 «longtail» båter spiller opp med sine 2 og 4 sylinders motorer med en halv meter rakt rør på eksosen, og motorblokka ubeskyttet oppe på hekken, liker vi oss ikke. At det også strømmer til med speedbåter med 600-1000 hk på hekken, og at de durer inn mot stranda i 30 knops fart gjør heller ikke saken bedre. Men for all del vi klarer å forstå at mange trives på Phiphi, men for oss ble det en gedigen nedtur.

Andre øyer var fredeligere, og vi har både funnet fine strender og hyggelige folk på vår vei, så det er ingenting feil med Thailand som sådan. (men de burde få bedre kontroll på søplet sitt, det flyter både i gatene og på havet)

Da vi kom hit sjekket vi alle inn som Crew (mannskap). Vi har lært oss at det normalt betyr laveste innsjekkingskostnader (har vi passasjerer, så tjener vi penger og da blir det normalt dyrere), men så ikke her. Her sier de at mannskaper som forlater båten, og reiser ut av landet med fly, må betale en garantisum på 20 000,00 Bath pr. pers. (dette angivelig som en sikkerhet for at vi kommer tilbake og henter båten, noen kan jo spekulere i bare å forlate et synkende skip her). For oss ville dette blitt 100 000,00 Bath (25 000,00 kr.) siden vi alle var Crew. Men siden det nå tok så lang tid før vi fikk fraktebåten vi venter på, fikk vi muligheten til å seile sørover igjen til Malaysia. Så sist tirsdag 21/4, sjekket vi ut av Thailand og satte sørover. (det skyltes også at vi fikk et spesielt gunstig værvindu, og at vi var redde for at vårt 1mnd. visa i Thailand ville gå ut før vi fikk skipet båten og kommet oss ut av landet) Vi fikk flott vind, nesten i meste laget (20-25 knop) og fløy de 120 NM på 16 timer, og ankom den Malaysiske øya Langkwai på onsdag formiddag. Øya er i sin helhet en Taxfree sone, og for oss betydde det ingen kostnader ved inn/ut sjekk, billig mat (og bedre utvalg en her på Phuket), billige klær og masse rødvin. Det ble to netter på Langkwai før vi satte kursen rolig nordover igjen. Vi delte tilbaketuren i 3 etapper, og hadde to herlige netter på Ko Rok Nok, med krystallklart vann og fine koraller. Vi hadde vind av ymse styrke på tilbakeveien, det ble litt seiling og mest motorseiling, men vi hadde god hjelp av vinden hele veien faktisk.

Så nå skal vi sjekke inn på nytt i Thailand, pappa er mannskap og resten er passasjerer og vips har vi spart oss 70-80 000,00 Bath. (passasjerene betaler 1500-2000 Bath pr. pers, vi skal også få hjelp av en agent denne gangen). Det er dessverre slik at båten vil forlate landet FØR vi gjør det, men slik er systemet. Og det verste er at dette er en garantisum som vi vil få tilbake………………..når vi kommer og henter båten vår?????????

Alle er ved godt mot og friske og raske (JK, har hatt litt feber og fått 3*1/2 Paracetamol men er nå frisk igjen), nå gleder vi oss bare til å få båten om bord på frakteskuta slik at vi kan sette kursen mot Bangkok. Derfra blir det fly til Ankara Tyrkia. Og så får vi forhåpentlig vis se Pliosauren igjen i Marmaris. Plutselig tilbake.

Hilsen oss i Pliosauren.

Oppdatering kl 15.15. Rett før vi publiserer dette er følgende avklart: Vi betalte kun 2000 Bath til vår agent Mrs. Porn Tip. Og da var all innsjekking og alle bonds i varetatt. Hun stiller garanti for at vi og båten reiser ut, og bra var det. Vi har fått beskjed om at lastingen vil bli den 29. på ettermiddagen eller påfølgende morgen. Vi får nå beskjed om at lossingen IKKE blir i Marmaris som tildeligere meldt. Vi må frem med kartet å forsøke å finne den nye havnebyen i Tyrkia, slik at vi kan være der for å ta i mot båten vår.