Daily Archives: februar 23, 2015

Mytteriet slått ned.

Siden ingen av våre lesere har meldt interesse for å være med som mannskap(og det er skipperen egentlig glad for, og han har vel ikke gjort all verden for å skaffe noen heller)så har nå det faste mannskapet igjen meldt seg til tjeneste. Og vi kan dermed si at mytteriet på Pliosaurus er over.

Det skjer ikke så mye spennende her, men vi har nå sagt adjø til S/Y Liv igjen, men de blir i disse farvann en måned til så det er ikke utenkelig at vi treffer de igjen på Palawan hvor vi planlegger å sjekke ut fra Filipinene.

Pappa har fikset litt på båten, for det første så er nye batterier på plass. Så er det skiftet olje på begge motorer inkl. oljefilter, ny generator, nytt filter på watermaker, ny mikrofon på VHF, og diverse lakk og trearbeider. Vi har en nabo her som driver som møbelsnekker, og han har laget noen nye lister til oss i verste regnskogstømmer (sånt som ikke er lovlig i Europa lengre). Og det var utrolig billig! Noe annet som er billig her er å klippe seg! Thor Alexander, John Kennet, Ramil jr. (7 år) og pappa var alle å klippet håret i går, alle fire ferdig klippet for 36kr.

I går ettermiddag ankom tante Anita, onkel Jon og Sofie (et år og dermed første gang vi har møtt henne)fra Svalbard og Norge. I koffertene lå det norsk marsipan, Mills kaviar, brunost fra Tine og svensk snus……. Ikke verst hva J . De flyttet rett inn i sitt nesten ferdige hus, men siden de hadde 48 timers reising i kroppen utsatte vi den helt store feiringen, men det blir feiring det kan vi garantere. Vi må også få med at tante Rovelyns mann onkel Reynald kom hjem fra flere måneder på sjøen på lørdag, så det gir enda en grunn til å feire!

Vi har vært svært reserverte med å komme med planer her (bortsett fra masterplanen om Jul på Filipinene). Men vi har nå tenkt å avsløre hva vi tenker for de neste månedene, det er stort sett tanker og alt kan endres selvfølgelig. Selv om vinden ikke vil få påvirke hele den videre seilas.

Å seile rundt Afrika for å komme oss til Europa, synes vi blir for mye hav og for lite opplevelse(og vil ta lang tid). Og å seile et indisk hav med pirater, for så å entre Rødehavet med Jemen som første land osv. er heller ikke noe alternativ.

Så da tenker vi å seile til Singapore, alternativt Thailand. Derfra vurderer vi å sende Pliosauren med fraktebåt opp i Middelhavet til Tyrkia. Da er vi så godt som hjemme igjen føler vi, og har mange alternativer. Hvis vi får båten opp til Tyrkia i begynnelsen av Mai, kan vi fint rekke å seile hjem til skolestart. Eller kanskje bare legge båten igjen i Middelhavet f.eks Hellas. Er kanskje ikke så dumt å ha ei hytte på Middelhavet i noen år heller? Vi får se, for i Middelhavet er det igjen vinden som bestemmer.