Daily Archives: mars 5, 2014

Puerto Villamil, Isla Isabela, Galapagos.Så ligger vi ved Puerto Villamil på Isla Isabela, som er den største øya på Galapagos. Vi startet fra Santa Cruz på mandag (24/2-14) på sen ettermiddag, etter å ha tatt avskjed med familien Kastdalen. Vi seilte hele natta, og fikk en tunfisk på 3-4 kilo samt mistet noe styggstort som vi aldri så! Frank har nå forlatt oss, og er kommet trykt tilbake i Norge. Vi takker han så mye for et hyggelig besøk og velkommen igjen. Fredag var det Kalas igjen…….. S/Y Winili med Carsten og Imbi kom hit på torsdag, og på fredag fylte Carsten 65 år. Han hadde vært tidlig oppe og bakt flere kaker og dermed ble det feiring og kake. Som gave fra oss fikk han sild. Vi hadde spart et glass med svensk Skjærgårdssild som vi hadde kjøpt i Panama, og at den hadde passert datostemplingen med noen dager, ja det bryr ikke en lagturseiler seg noe om.

                Ved siden av oss ligger også Oslobåten Andante med Liv og Hans, og hvis alt gikk etter planen startet World ARC (organisert jordomseiling i regi ARC) fra Santa Cruz sist søndag. Og der deltar to norske båter som vi rakk å si hei til før vi seilte hit. De to båtene er: Ko-Ko fra Oslo, en Najad 570 med Ellen Bjerknæs og Haakon Dyremyhr om bord. Og fra Stavanger kommer båten Saphir en Jeanneau Sun Odyssey 39, og om bord er Gro og Erling Kleiberg.  Da vet vi sikkert at det er minst fire norske båter (inklusive oss) på vei mot Fransk Polynesia i disse dager.

                Vi blir nok liggende her noen dager til! Carsten og Imbi venter på et kart som er på vei hit, og vi kommer nok til å starte sammen med dem. Det ligger flere andre båter her også som vi er blitt kjente med og som snart skal dra. I tillegg til nevnte kart, har vi en utfordring i at det er svært lite vind her, og ingen av de båtene vi har snakket med vil dra herfra før det blir bedre vind. Det ligger dermed an til at det blir mange båter som starter sammen. Og vi utveksler selvfølgelig telefon nummer og avtaler tider og frekvenser for kommunikasjon på HF og VHF med de fleste. Så selv om vi blir spredd for alle vinder på havet, kan vi ha kontakt og de raskeste båtene kan melde vær til de som kommer etter. Det haster heller ikke så fryktelig med å komme av sted av en annen grunn også! Det er regntid i Polynesia ut mars, og de har i år hatt en epidemi av dengufeber. Vi regner med at myggen forsvinner når regnet gir seg, men vi har forsterket forsvaret med mere myggnett og diverse oljer og spray så det skal nok gå bra.

                Her på Isabela har vi pingviner, skilpadder, fisk og hai svømmende under båten, og på land er det kjempe skilpadder. På lørdag var vi å snorklet, og pappa og Thor lekte i ti minutter med en sjøløve. Den svømte rundt med de og  av og til bet den litt i svømmeføttene deres, når den syntes leken gikk for sakte. I går tirsdag var vi på fottur med Carsten og Imbi. Vi tok taxi til «tårenes mur», og gikk hjem igjen ca. 12 kilometer. På veien så vi: Skilpadder, Gresshopper, masse forskjellige fugler og iguaner. Turen ble avsluttet med kald Cola.

 

                Ellers går livet sin vante gang, med skole og mat, vasking og soving. Alt er vel om bord og alt er klart for neste etappe. Vi trenger bare litt vind.