Daily Archives: desember 6, 2013

Controller fra Panama kanalen har vært ombord.

 

Da er båten målt, den ble målt til 49,6 fot, og det betyr av vi var 0,4 fot fra den magiske grensen på 50 fot. Hadde vi vært 50 fot eller mere hadde det kostet 500 USD ekstra. Vi plukket vekk gummibåten som normalt henger bak, og demonterte ankeret som normalt stikker 25 cm foran båten. Nå er alle skjema fylt ut, og båten er registrert og godkjent for kanalen. Dette er omfattende greier og vi bruker en agent for å hjelpe oss. De skal vite alt om båten; dybde,lengde , fart ,tank-kapasitet, dieselforbruk, (de sender med oss en los gjennom kanalen) så vi må også garantere god mat og rene toaletter om bord. De skal vite om taulengder, fendere, at ankeret kan droppes på kort varsel, at vi har lydhorn om bord og at det virker. Og til slutt må vi skrive under på at de ikke har noe ansvar hvis at dersom noe uforutsett skjer, fordi  er det ikke deres skyld.

Og hva koster moroa? 800USD til kanalen, 350 USD for Agent, 54 USD for dagens kontroll, 130 USD for sikkerhets opplegget, 60 USD for å leie fendere og tau, 60 USD i bank gebyrer og avgifter, Og det dukker sikkert opp litt til som vi ikke vet nå! Totalt altså knappe 9 000,00 kr. Skulle vi gått rundt hadde det tatt oss et år, og kostet 30 ganger mer……minst. Altså må dette kalles billig.

Ellers er det lite som skjer, hodet til JK ser ut til å bli bra, gror fint. Vi har fått snekker om bord (Frank) så vi bygger om dusjen til lager rom. Blir noen hyller, og døra er fjernet. Ordner også en del annet, og har fått data hjelp fra Ola Bergslien i Trondheim. Oppgraderte kart og litt annen hjelp. Ellers er det skole, mat og en tur i bassenget.