Daily Archives: november 16, 2013

Akk O Ve, Internett er vidunderlig.

Dere som alle har brebånd i stueveggen og i lufta rundt dere skjønner nok ikke hva vi har å stri med! Her kommer et eksempel fra Bar Elefante , (stråhytta med 3 blå kabler ut av veggen) på Naguarchirdup i LemmonCays. Vi ankommer øya og baren klokken 1300, og får beskjed om at datatrøbbel i Panama gjør at internettet ikke virker. Kanskje etter klokka 1600 eller i morgen sier de med et smil. Pappa drar inn igjen klokken 1610, og da viser det seg at datatrøblet i «Panama» var deres egen nettverksboks som hadde vært i Panama City for reparasjon. Det fine var at den var reparert og tilbake, så klokken 1620 var pappa på nett! Og hvilket nett, etter 3 timer var nesten all e-post for de siste 3 ukene lastet ned, og middagen i båten var for lengst blitt kald. Samtidig som e-postene tikket inn blinket ikonene nede på skjermen. Virusprogram må oppdateres, du er ikke beskyttet, ny oppdatering fra Adobe og gud vet hva…………………..  Det var bare å gi seg for natta og dra ut i båten å spise kald kål.

 Hoved grunnen til at vi måtte hit var mammas telefonregning som var litt over forfall, og vi hadde jaktet på et brukbart nett i et par uker nå!

Neste morgen skulle vi ta regninga, det sto bare igjen å få ned de siste e-postene! Etter en halv time var e-postene i boks, og så var det bare å ta den regninga. Å NEI DU, DEN GÅR NOK IKKE. Først må du ha oppdatering av Java. Og pappa trykker last ned, det fine er jo at det kommer opp et vindu som viser fremdriften, og dette tar bare 40 minutter. Vi er godt forberedt og har med fotball, det blir fotballkamp mens vi venter. På stillingen 5-5 er det gått 40 minutter og det blåses til pause. Pappa sjekker ….. FAILED står det! Klart for 2. omgang . Trykk last ned igjen og så avspark. Vi sliter oss igjennom nye 40 minutter med fotball i solsteiken.  FAILED , altså ikke frispark, men nedlastningen var igjen mislykket. Pappa trykker last ned igjen, men i stede for å blåse i gang kampen, roper han på bar-vakta (han ligger i ei hengekøye, under et stråtak 50 meter bortenfor baren). Det blir litt øl og Cola, og så litt fotball igjen. Ikke mange som får kondis av å surfe på nettet men det får altså vi. Noen mål, noen skrubbsår og et par ømme muskler senere er det på tide å sjekke igjen.  FAILED står det. Pappa gnir seg i øynene, mumler noe guttene ikke hører og trykker last ned. Det er blitt langt på dag, den Hel…etes knotten begynner å bite, lagkapteinen på det andre laget er utslitt og drar frem en roman, guttene er sultene og vil til båten. Pappa er firkantet i øynene av å se inn i et lite vindu med en grønn orm som kryper sakte mot høyre mens den har hikke. Og så kommer det en regnskur, ikke lang men stor nok til å jage de siste små insektene ut av buskene og inn buksene. Og så er ormen i MÅL. Gratulerer med at du har valgt Java og takk for den tilliten du viser oss, vi er sikker på at du blir svært fornøyd med ditt valg. Det var på tide, alle er godt over kokepunktet, og vi har da så absolutt ikke valgt noe Java, det er det banken som har gjort.

Da var det bare å logge inn på Sparebanken Nord Norge sine sider og vips så er fakturaen betalt? Å nei du, før du har fått person nummer, tallkode og passord på plass så har nettet vært nede noen sekunder og du rykker automatisk tilbake til start.

Regninga ble betalt den, sånn utpå ettermiddagen en gang, dagen etter så ryggen til Baard Robert ut som ei nålepute (100 knott stikk) og mamma og pappa hadde noen ømme muskler i bena, som de ikke viste fantes. Og hjemme i postkassa lå purring og rentenota.

Så kjære leser, venner og bekjente. Får dere korte svar eller ingen svar på e-poster, eller at det går litt tid uten oppdateringer her. Det er ikke vrang vilje fra vår side, av og til er det bare litt vanskelig.