Daily Archives: august 4, 2013

24 timer til vi reiser til Norge en tur.

Da er vi snart klare til å dra! Mye er gjort og noe skal fortsatt gjøres. Mamma har vasket båt innvendig, og i dag startet 2 vaskemaskiner med klær klokka 0700. Vi har samlet mye av det vi skal ta med oss til Norge, ting vi ikke har bruk for og som tar stor plass, og ting vi trenger på reisen eller i Norge. Pappa og Thor har plukket av forr seilene, de er sendt til Cartagena til en seilmaker der. Seilene skal sjekkes i alle sømmer, og få ny solskjerming. I tillegg skal seilmakeren sy en stor solskjerm til oss , som skal festes på bommen. Dette for å gi skygge på dekk, og for å holde regnet unna taklukene i salongen ( med 30 grader og regn, må lukene lukkes og da blir det uutholdelig nede i båten). Båten er nå forsvarlig fortøyd, og vi har kjøpt noen ekstra fortøyninger, som gutta på marinaen kan supplere med hvis det blir nødvendig. De siste dagene har gått med til forberedelser for tur, og ikke så mye spennende å fortelle. Men vi har kjøpt oss UNO……………….et kortspill som Thor har lært oss! Han hadde spilt det med Lilly , en fransk jente. Pappa lurte på hvordan han kunne lære det av den franske jenta? Det var ikke noe problem sa Thor, pappaen forklarte meg alt på engelsk……………… I dag tidlig til frokost, skulle Thor ha et glass vann, de ble bestilt på spansk! En hel setning på spansk uten betenkning og helt riktig. Vi skal nok ikke påstå at de snakker mye engelsk eller spansk, det viktigste er at de lærer at språk er viktig og at dette motiverer dem.

I går, når vi var ferdig med middagen, stilte pappa plutselig et enkelt spørsmål, stilt til alle; Nå har vi seilt i mer en 8 måneder, og vi har seilt rundt 1/4 av jorda, har noen opplevd noe skummelt?  En taus forsamling, ingen sa noe………………………. Jeg tror ikke det sa Thor etter en stund, vet du noe pappa?  Kanskje en giftig Sting Ray spurte pappa. Nei ikke så skummel den heller svarte Thor.  Det eneste som kan virke litt skremmende er hvis det dukker opp litt pågående tiggere, da flokker guttene seg om mamma og pappa. Ellers kan heller ikke pappa huske noe skummelt.

Vi har aldri vært redde på vannet/havet (men vi blir jo lei av bølger og å leve på skrå selvfølgelig), vi har heller ikke opplevd noe annet skummelt. Og vi har heller ikke hørt andre som har opplevd noe skummelt( ble stjålet noen mobiltelefoner fra noen båter i Bequia i romjulen). Vi føler oss trygge, og sover godt om natta. (på BVI snakket guttene mye om sombier, da ville de sove med mamma og pappa). Vi har ikke skytevåpen om bord, men vi har litt lurerier her og der. Så hvis pappa vurderer oddsene som gode, vil han nok ønske tyven velkommen på viking maner.

Nå håper vi (har ikke avtalt noe) at Thor og Baard Robert, kan få noen uker på skolen, før seilasen fortsetter. Ellers snakker jo guttene litt om turen til Norge, og hva er det viktigste?  Brødskive med kaviar, knekkebrød med brunost og Trøndersodd med sprøtt flatbrød. Og så er de spent på lekene sine, de husker ikke helt hva de har av leker! Og om de fortsatt kan å sykle? Og ser de frem til å møte farmor og farfar, Frida og Fredrik, tante og onkel. Og så håper de på å få besøk av Jonas……………………..lettmatrosen på S/Y Hakuna Matata.

Mamma snakker om tyttebær, blåbær og multer. Håper å møte en ny verdensborger (flere faktisk) , søster Anita venter barn i september. Og så lurer hun jo på om farfar skal ut på fjorden å fiske? Tanken på sild og makrell, og kanskje en torsk frembringer det store smilet. Pappa skal ordne ting! Ny propell fra Italia/Frankrike. Lader til generator fra Nederland, Gassalarm fra Sverige, litt kart, skolebøker og skoleplass. Og litt annet utstyr til båten. Trolig en liten tur til Longyearbyen, og som ikke dette var nok………………….så driver han å ordner med et større slekts treff også. Og så må alle ta i et tak på huset som har stått tomt så lenge.

Så da er ruta; Santa Marta-Bogota-Panama City – Amsterdam-Trondheim. Det skulle bli 36,5 timer reising det, mot klokka. Er nok en trøtt gjeng som lander på værnes på tirsdag ettermiddag. (nå har det blitt dårlig med bilder……..vi tar det når vi kommer til Norge. Så følg bare med, nye oppdateringer vil komme fortløpende)