Daily Archives: juli 27, 2013

Det regner………………..endelig.

Det regner! Første ordentlige regnet på et par måneder, det føles litt deilig. Dette er en tordenskur, og den går nok over snart. Men det går mot regntid og regn vil nok være dagligdags i spesielt oktober-november.

Vi hadde litt flaks med ankomsten hit denne uka, vi kom akkurat til « Fiesta del mar» , som er en ukes feiring av havet.  Det er stor messe inne på marinaområdet, med masse leverandører for sjø og hav. Vi kan for nevne; Suzuki (vi har nå endelig klart å skaffe ny propell til 5HK en vår), Bavaria, Cummings, Sea Doo , Yamaha, Parsun (ja Torkil ) . Det inngår også små seilkatamaraner, surfebrett, kiteutstyr, dykking Osv Osv. Det har vært moteoppvisning med mye fint å se på.  På stranda skal være en mega live konsert (artister ukjent) og det er Beachvolleyball og mye mere. Lys og musikk til langt på natt hver kveld. De som spiller Beachvolleyball, starter kampen med å dynke sanda i vann, ellers er den for varm å tråkke i! Dette er virkelig en vakker sport!

I dag er det plana å dra opp i fjellene, skal gå opp til noen fosser der man kan bade. Vi må ta bil (buss eller taxi) opp til byen Minka, og så gå derifra(men det må slutte å regne først).

I går var vi på byvandring, var på byens berømte kaffe bar!( Colombia er verdens nest største kaffeprodusent) Det ble kaffe smoothies , og de smakte utmerket i varmen. Besøkte noen parker og gjorde oss litt kjente. Guttene avsluttet dagen med å spikke trebåter………………….og det endte selvfølgelig med plaster. Det var Thor som satte kniven i hånda, men kniven var heldigvis ikke av de kvasseste.  Klokka er nå 0700 på morgenen, guttene sover ennå og mamma sitter å spiser nykokte ferske maiskolber, nam nam (pappa drikker kaffe)

Vi har også gjort noen små undersøkelser, ang. flybiletter til en tur til Norge. Vi vurderer KANSKJE å ta litt vinterferie. Litt grønn vinter i Norge, før turen forsetter, men ingenting er bestemt.

Litt om Colombia.

En av verdens viktigste kaffeprodusenter. I tillegg eksporterer de store mengder smaragder ,blomster , olje og kull. Santa Marta hvor vi ligger er den eldste byen. Eldste byen ???? Ja det er det offisielle ………………… Det var her spanjolene først klarte å etablere seg. På marinakontoret her vi ligger sitter en ung søt kvinne og hjelper oss hvis det er noe vi trenger. Hun er tydelig av etnisk sør-amerikansk opprinnelse (indianer). Det er hun som forteller oss at dette er Colombias eldste by!  Men……………………..spør vi? Var det ikke større bosetninger her før spanjolene kom? Jo svarer hun, men de ble bare myrdet sier hun. Trist historie men slik er det bare! Smilet er borte to vemodige øyne ser på oss, ingen bitterhet bare tristhet. Så et kort smil, og nytt tema……………………….. Det vi har lært så langt på turen er bare trist , med tanke på europeernes herjinger på dette kontinentet. Vi har (pappa ) lært på skolen om slavehandel og mange afrikaneres skjebner, men indianernes historie er nok ikke like godt vektlagt. I dag lever slavenes etterkommere forholdsvis godt på de øyene vi har besøkt, mens indianerne? Ja de er utryddet. Her på «fastlandet» klarte ikke spanjolene å utrydde «de innfødte. Men de som lever her i dag, har kommet ned fra fjellene og ut av jungelen lenge etter at spanjolene mistet styringen her. De lokale som opprinnelig levde her ved kysten de ble bare ryddet unna (drept).

Adios amigos.