Daily Archives: juni 10, 2013

Kralendijk, Bonaire, De Nederlandske Antiller.

Beklager at det er lenge siden sist!

Vi er på Bonaire, De Nederlandske Antiller. Turen fra Vieqes gikk i en fei! 12 til 22 knop vind, var oppe i 35 knop i noen regnbyger. Vi lå med vinden 90-120 grader om babord. Og gjorde 7-9 knop. Vi brukte 54 timer, derav de siste 3 timene for motor mot vind og bølger , og da hadde vi kun 2-4 knop fremdrift. Bølgehøyden under veis var 2-3 meter. Og siste dagen fikk mamma virkelig smaken på seiling…………….Før ropte hun hvis båten lå 30 grader skjevt, men da, når hun selv styrte ja da lå hun klistret på 30 graders helling. Hun seilte så hardt at de to minste krøp ned under bordet under middagen og gjemte seg i en lugar. Mamma bare lo og smilte.

Nå ligger vi på mooring (fastfortøyning som koster 10 USD pr.dag) midt i hovedstaden som heter Karlendijk. Da vi kom hit fredag 31/5, var vi heldig med timingen! Siste fredag i måneden er det «taste of Boniere» på torvet. Masse billig lokal mat, levende musikk og danseoppvisning. Det ble en fin første dag på land….

Siden har vi leid golfbil og tuktuk , og kjørt rundt på øya på kryss og tvers. Her er supert for snorkling og bading. Og et paradis for vindsurfing og kiting. Vi har sett på slavehus, saltutvinning, besøkt museum og nasjonalpark. Tiden har fløyet og derfor så sen oppdatering her! Det er svært varmt og tørt………………vi hadde 3 regndråper i dag morges, og det er det hele på 8 dager. Dette gjør at det er mye støv i lufta, og båten blir derfor brun. I går måtte skipperen ta bøtta fatt og vasket hele båten utvendig med såpe og saltvann. Å kjøre rundt på øya her er nærmest som å kjøre i en ørken, støv og kaktuser over alt. Folkene her er hyggelige og språkmektige. De snakker til daglig Pepimento, en blanding av spansk, nederlandsk og diverse afrikanske dialekter som slavene snakket. Men de snakker også engelsk ,spansk og nederlandsk flytende. Det er derfor morsomt f.eks å sitte i baren å høre på de lokale snakke, de veksler mellom 4 språk etter hvem de snakker med. Her er en sann blanding av folk , raser og hudfarve. Tror ikke noen her ser eller gjør forskjell på folk uansett opprinnelse og bakgrunn. (her skulle mange ekstremister vært på kurs). Ellers har vi som vanlig noe som må fikses, nå lader ikke generatoren sitt eget startbatteri og gassalarmen vår sloknet etter at vi fikk 50 liter sjøvann gjennom ei takluke og rett over komfyren. Det skjedde når mamma drev å rå-seilte. (nå må vi lære! Lukene må være lukket når vi seiler varmt eller ei) . Det vi har fått fikset er brebåndet i båten. Den antenna vi kjøpte på Grenada i Januar har vi fått hjelp med. Nå heiser vi antenna opp i masta (7-8m) og prøver å finne åpne nettverk, og så sendes dette ut inne i båten med eget brukernavn og passord. Vi er derfor på nett med alle våre gadgets, men det er dessverre så tregt at vi har problemer med Skype og Viber. I kveld blir det grillfest på Pliosaurus og Kairos er invitert.