Daily Archives: mai 9, 2013

Cane Garden Bay, BVI / Dead mans Bay.

DSC_0094Nå ligger vi i Cane Garden Bay, på vest siden av Tortola. Vi kom hit i går kveld, rett før det ble mørkt. Da kom vi fra Deadmanns Bay på Peter Island. Der lå vi 2 netter, og den andre natta sammen med Kairos. Vi gikk fjelltur (toppen ca. 300 m over havet) opp etter noen svingete veier og fikk en fantastisk utsikt. Hotellet på stranda hadde satt ut benker med soltak opp etter veien. Og på toppen, sto det en dunk med isvann og engangskopper! Snakk om det var godt! Det begynte etterhvert å rulle så mye der at vi rømte hit. Her er lite bølger, men vi hadde regn fra klokka 0700 og til klokka 1300  da ble det klesvask/oppvask( med regnvann) og skole. Nå skinner sola, guttene er på stranda, mamma henger opp bløte klær og pappa er på nett.  Mens vi lå i Deadmans Bay, så mamma og pappa film! Pirates of the caribbean 2. Der handlingen bygger på historiene fra Dead Chest. Og den «orginale» historien går ut på at sjørøverkapteinen Blackbeard satte igjen 15 mann og ei flaske rom på Dead Chest Cay. Noen forsøkte å svømme til land (Peter Island) men druknet og ble kastet opp på Deadmans Bay. Så her lever vi tett på Pirates in the Caribbean og historiene bak filmene. Vi lå for anker i Deadmanns bay, og så over til Dead Chest. (dead chest, betød egentlig lik kiste på 16-1700 tallet)

Fra samme historie kommer selvfølgelig også sangen: Fifteen Men on the Dead Mans Chest, Yo-Ho-Ho and a bottle of rum! Drink and the devil had done for the rest. Yo-Ho-Ho and a bottle of rum!

Vi må også ta med at vi før Road Town, var innom Salt Island og samlet salt for resten av turen! Midt på øya ligger en salt lagune, der alle seilskuter brukte å være innom for å samle salt. Saltet lå langs lagunen, som var helt hvit. Det var bare å skrape sammen det man ønsket. Vi fylte en vannflaske med salt……..mest for morro.