Daily Archives: januar 12, 2013

Tyrrel Bay , Carriacou

Da ligger vi på øya Carriacou, tilhørende Grenada. Det betyr at vi er sjekket inn i et nytt land, og her kom vi på Torsdag ettermiddag. Plassen var ikke tilfeldig valgt, for her lå (ligger fortsatt) Hakuna Matata og Kairos. I tilegg til enda 2 norske båter. Vi gikk hit for å feire Torbjørns (Kairos) 8 års dag. Torsdag kveld var det kino på Kairos, de har med storskjerm (2*2m) og prosjektor. Barna så Tornerose, og de voksene knertet en del flasker vin. På fredag var det innsjekking for oss nyankommene (det skal jeg komme tilbake til), og så var det handling og gebursdagsfeiring. Pappaen på Hakuna Matata hadde funnet et eldgamlel skattekart , som Torbjørn fikk i gave. Da ble det fart i sakene, noen kjente igjen en murvegg på stranda, som også var på kartet, alle mann i gummibåtene og full fart i land. 6 barn i full oppmåling, først en diskusjon om hvor lange skritt piratene tok, og så ble det skrittet i alle retninger. De voksene måtte stadig hinte om at de måtte studere kartet, men til slutt ble de graving, og der dypt nede i sanda lå en skattekiste med 6 kjærligheter på pinne. Etterpå ble det leker og konkuranser på stranda , før vi kjørte ut til Kairos igjen. Der var det ballonger og sjokoladekake. Selskapet ble avsluttet med «Elias og Kongeskipet» på storskjerm. (de voksene smakte på vin, men alle var nok preget av mengden fra dagen før!) . Før gebursdagen var alle guttene på Pliosaurus på gummibåtekspedisjon inne i mangroveskogen rett ved der vi ligger. Det minnet litt om Overfloden (fra br.Dahl og proffessor drøvels hemelighet) , vi så en liten hai, og så kom vi til en smal åpning i mangrovene, og presset gummibåten inn mellom trærne. Det ble mørkt og skummelt der inne, og innerst så vi en masse steiner og en bålplass. Vi fant ut at det muligens er her kannibalene deler opp og spiser sine fiender, så vi fant ut at det var på tide å dra tilbake til mamma. (vi har lært en masse om ville kannibaler fra boka om Robinson Crusoe, som vi leser høyt fra) På veien tilbake ble det enda skumlere da vi så noe i vannet. Det kunne være en krokodille, eller en kjempe skilpadde , eller kanskje en drage?  Flertallet ville snu, men pappa plagdes med å få svingt. Når vi nærmet oss, flyttet guttene bakover i gummibåten og spenningen steg. Det viste seg at dyret var et traktordekk som duppet i vannflaten.

I dag har det vært masse bading, og hjelpemotoren har fått ny olje. Vi skal snart en tur på land, for å finne mere/bedre netttilgang.

Oppdatering 13/1-12 ferjene i Karibien. Her i Tyrrel Bay, ligger to ferger!  Amelia 1A og Amelia 3 , men under den fine rødfargen står gamle navn preget i stål. Melfjord fra Bodø og Rennesøy fra Stavanger. Og siden sist vi skrev om fergene, har vi sett et par andre med typisk design fra 70 tallets Norge. Vi kommer forøvrig tilbake med fine bilder av fosenferga Austerått.