Daily Archives: desember 24, 2012

Bequia

Hei!

Da er vi klare for julefeiring her i varmen, vi seilte natt til i går 65nm sørover til Bequia, for å feire jul. Og plassen er ikke tilfeldig valgt, her har norske båter hatt tradisjon for å feire julen i flere ti-år. Og grunnen til dette er at her har vært en norsk dame gift og bosatt her , hun var av den gjestfrie typen og inviterte alle normenn hjem til seg for å feire norsk jul. Hun døde desverre for et par å siden , men tradisjonen fortsetter og vi er i kveld bukket inn på «Norsk» juleselskap på en resturant i land. Sist jeg hørte , var det ca. 60 påmeldte, men det siger på med båter (norske) , så tallet er nok økende. Jeg tipper at det ligger mellom 150 – 200 seilbåter her, og at ca. 20 er norske. 15 meter foran oss ligger «Hakuna Matata» fra Mo i Rana, de har også barn ombord, 30 meter bak oss ligger «Memento» fra østlandet, og 60 meter til babord ligger katamaranen «Kairos» også med barn om bord.  Og slik kunne jeg fortsatt sørover i bukta her…… norske flagg dominerer stort. ( det gjorde vi i Magigot Bay også, der var 6  norske, av kanskje 50 båter)

Juleselskapet, skal være en 3-retters, og vi skal etter hva vi har hørt få blandt annet helstekt smågris, vi venter nå på å få info om om selskapet på VHF om 20 minutter. Må smile litt, da vi seilte fra Marigot Bay , gikk det samtidig norske båter fra Rodeny Bay lengre nord, og det lå norske båter for anker langs land på vei sørover, det var mye snakking på sambandet, og plutselig bryter en inn på kanal 16, og sier at dette : » dette er jo værre en Oslo fjorden en sommerdag» .  Norske båter dominerer , skulle nesten tro at vi er tilbake i vikingetida 🙂  , men vi er nok ikke like brutale som våre forfedre.

Vegard mønstret av i (oi, her blir jeg avbrutt av Alf Prøysen , han synger julekveldsvisa på kanal 16, ikke helt lovlig kanskje men morro) Marigot Bay, og er vel nå vel hjemme til Torill og Ribba, han skulle være hjemme på juleaften ettermiddag. Vi takker han for hjelp og selskap , og ønsker han og familien god Jul.

Da fikk vi info på VHF. Olympiske konkuranser på stranda for de norske klokka 12 lokal tid, dette vil pågå til klokka 14, så er det oppmøte klokka 16 til middag, det er avtalt med resturanten , at det er lov å ta med medbrakt drikke, hvis det står Aquvit på flaska. Vi har desverre ikke det ombord.

Vi skal komme tilbake med mere ganske snart, vi har nå betalt for nett tilgang og båtplass her noen dager, men nettet er u-stabilt, og når vi skriver så faller det plutselig ut og vi mister det vi har skrevet. Og det er ikke bare «litt» iriterende.

Vi ønsker alle der hjemme god Jul fra alle oss her i Karibien, vi lider ingen nød.

Vi vil takke spesielt for de julehilsener vi har motatt her på pliosaurus.no, det er svært hyggelig at så mange følger oss på vårt evetyr på havet.