Daily Archives: november 25, 2012

Puerto Rico

 

Da er vi på nettet ENDELIG. Vi kom inn klokka 2000 lokal tid på torsdag kveld, etter 4 døgn og ni timer på havet. Det gikk fint, ingen store problemer og godt humør. Vi fikk en rakett start fra Portugal, 16 sek/m vind og 3-4 (nonen ganger 5) meter bølger. De fleste måtte mate krabbene , dere får ikke noen navn, men vi kan vel si det slik at det desverre bare  var den feteste av manskapet som ikke mistet matlysten. Jeg vil berømme på det sterkeste de 3 matrosene, som i et døgn , ikke spiste og som til stadighet hadde behov for bøtta, ikke et surt ord, ingen suttring ingen knussel. De viste at dette måtte de gjennom, og at det ville gå over, og tro meg, aldri har havregrynsgrøt smakt bedre enn etter et døgn med sjøsyke. De 3 neste dagene var alt roligere, og det ble spilling og skole, samt god matlyst. Ingen har følt seg u-trygge eller redde. Nå tror vi det skal gå bedre for alle, og at sjøsyka er over.

Her i Puerto Rico , har vi hatt besøk 2 ganger av pappas 2 onkler/tanter som er her(de bringte med litt ting fra Norge også, takk for det). Onklene er blitt eldre med årene, men i hvertfall den eldste, kan gamle kunster og en sjørøver dram eller to var ikke noe problem (tante begynte å frykte problemer senere på kvelden). Her ligger 3 andre Norske båter, og en av dem setter kursen vestover ca. samtidig med oss. Det ligger også båter i andre havner som skal vestovr(Norske), og ARC regattaen som skulle startet i dag er utsatt til tirsdag pga. høye bølger, så da har vi de rett foran oss. (ARC – er organisert, med 250 seilbåter som starter samtidig. 22 båter er Norske, og minst tre av de har barn om bord.)

Nå skal vi kose oss litt, nyte finværet og gjøre oss klare til ca. 20 døgn i havet, og da håper vi vinden og teknikken (og skipperen) fører oss inn til en Karibisk øy, før juleklokkene ringer. Ribbe blir det kanskje ikke men surkål har vi med oss i hvertfall 🙂

Vi håper vi har det meste klart til Frank kommer på torsdag.

Vi vil i dag hilse spesielt til Kullungen barnehage i Longyearbyen, 2. klasse ved Longyearbyen Skole og ikke minst 2. trinnet ved Saksvik skole. Vi vet at mange av dere følger oss, og selv om vi har det veldig fint her, er dere ikke glemt.

John K. Baard R. Thor A.