Daily Archives: september 13, 2012

Kontroll av riggen er viktig for sikkerhet og fremdrift.

Gutta fra Maritimt Kompani , måler og diskuterer stramming av riggen. De er eksperter på trimming av rigger.

Tiden var i dag inne for å sjekke riggen (mast og wiere) . Til det ble 2 mann fra Maritimt Kompani i Trondheim leiet inn. Disse gutta lever av å fikse seilbåter, spesielt rigg og seil, men leverer også utstyr fra egen butikk. Når de ikke jobber så seiler de, og til helga er det kretsmesterskap kunne de fortelle. Dette er regatta folk, ikke akurat det vi skal drive med :-). Og jeg var ærlig på at jeg ønsket å få noen tips mens de drev på. Så får vi se hva jeg husker, når jeg selv skal trimme seil eller rigg. Noen regattaseiler blir jeg nok aldri.

Elektrikkeren er ombord.

Her kobler Rolf Wærdahl i Delta Elektro AS i Trondheim opp flere batterier til servicebatteriene. Nå er kapasiteten 550 amp.

Litt elektroarbeide må til, utvidelse av baterikapasiteten på servicebateriene fra 360 amp. til 550 amp.Rolf har også koblet opp Inmarsat telefonen, lagt opp flere 12v uttak, for lys og fryseboks og koblet opp navtexen. Nå gjenstår det «bare» å lære seg å bruke det :-). Liv i TV aparatet fikset han også. Så får vi se om vi får bauthrustern til å sammarbeide etter hvert. En sensor på thrusteren krangler, vi kan bruke den men vi får ikke trukket propellen inn i skroget etter bruk. Og å skru den manuelt inn er ikke noe du har lyst til å gjøre mange ganger. Og etter å ha ventet på tilbakemelding fra den norske importøren i en uke, så måtte jeg ringe…….. den hyggelige meldingen jeg fikk var at sensoren ikke finnes på lager og produsenten er kooooooooooonkurs! Og slik går nå dagene.

Rolf i Delta Elektro AS , er en av få kompetente elektrikkere på småbåt i Trondheim, og kan trykt anbefales for den som trenger hjelp langs norskekysten.